PUPPY  

Tijdens de puppyperiode (tot 3,5 maanden) worden de fundamenten gelegd voor een stabiele volwassen hond. Deze periode kan helaas nooit meer ingehaald of overgedaan worden. Alles wat uw pup in deze periode ziet, hoort, ruikt, voelt en meemaakt, slaat hij op om nooit meer te vergeten. De positieve of negatieve ervaringen die uw pup in deze periode opdoet, vormen uw pup tot een zekere, onzekere of angstige hond. Het spreekt dus voor zich dat uw keuze voor een goede fokker zeer belangrijk is!

Het spreekwoord "Goed begonnen, is half gewonnen" is in dit opzicht dan ook zeker van toepassing. Het is belangrijk dat u van in het begin aan de slag gaat om een leuke relatie uit te bouwen met een hond. Later kan je steeds terugvallen op de basis die je hier zal leggen.

Tijdens de lessen krijgt u uiteraard ook antwoorden op vele (opvoedings-) vragen waarmee u ongetwijfeld zit tijdens de eerste dagen en maanden van uw leven met de nieuwe pup in huis. 


Puppy 1

Dit lessenpakket is bedoeld voor pups van 8 tot en met 14 weken. Een groot gedeelte van dit pakket staat in het teken van de socialisatie en het aanleren van de basiscommando's. We leren de pup omgaan met dagdagelijkse dingen die wij - in onze mensenwereld - als doodnormaal beschouwen en waarvan we verwachten dat onze vriend(in) zich hierin gelukkig weet te gedragen. 

Tijdens deze lessenreeks krijg je zowel een deeltje theorie als praktijk.  Na iedere les, krijg je nog handige hand outs die je tijdens de week thuis kan gebruiken.  

Volgende zaken komen aan bod: 

- Zindelijkheidstraining
- Alleen leren blijven en benchtraining
- Het belang van een goede socialisatie
- Bijtgedrag vermijden en hoe hiermee omgaan. 
- Focus op zijn of haar naam en commando's zoals kom, zit, blijf, liggen,... 
- Wandelen aan de leiband zonder trekken
- oefeningen die aan zelfcontrole werken ..

Deze lessenreeks bestaat ui 5 individuele lessen.  Indien je puppy nog niet thuis is, kan je een voorbereidende sessie boeken om zijn komst goed voor te bereiden.  

Voorbereidende sessie, voor je je pup gaat halen.

Tijdens deze sessie aan huis overlopen we heel wat vragen die je misschien al hebt, bekijken we welke bench je best koopt of leent, waar en hoe je deze best kan zetten en inrichten, hoe de bench ze de eerste dagen en nachten gebruiken, wanneer en hoe je pup best ophalen, hoe omgaan met zindelijkheid de eerste dagen en nachten, waar een hondentoilet aanleren vanaf de dag dat je pup thuis komt, hoe omgaan met bijtgedrag, wat met de andere (huis)dieren in het gezin, wat moet misschien nog moet aanschaffen en waar geef je best geen geld aan spenderen, wat dien je eventueel nog aan de fokker te vragen,...


Puppy 2  -  Vervolg op puppy 1  

Deze lessenreeks van 5 individuele lessen, sluit aan op puppy 1 en is enkel bedoeld voor mensen en pups die de basiscursus Puppy 1 hebben gevolgd.

Uw pup is nu bijna 4 maanden oud. Hij of zij kent ondertussen al heel wat spelregels en er is een solide basis om op verder te bouwen. Voor uw pup ligt de wereld nu aan zijn voeten en hij of zij zal deze zelfstandiger durven ontdekken. Zijn instincten gaan meer op de voorgrond treden. En soms.... lijkt het wel of hij bananen in zijn oren heeft steken ;-)

Tijdens de vervolgcursus verschuift de aandacht naar goed leiderschap, het ontwikkelen van zelfcontrole bij uw pup en gaan we veel meer op verplaatsing trainen om de aangeleerde oefeningen thuis ook elders te leren beheersen : op de markt, in het bos of park, op de tram,... . Ook tijdens deze lessenreeks krijgt u weer zowel theorie als praktijkoefeningen. De aangeleerde oefeningen tijdens de puppy-start worden uitgebreid, aangevuld of geperfectioneerd waardoor uw hond nog beter zal gehoorzamen in nog meer uiteenlopende situaties.

Volgende zaken kunnen in deze lessenreeks aan bod komen:

- Leren blijven op afstand met afleidingen
- Komen, zitten en liggen tijdens / met afleiding
- Naar een (vaste) plaats sturen
- Oefeningen die bijdragen tot de zelfcontrole van uw hond
- meer wandelen aan de leiband, leren los lopen en komen op commando....                                            -  Apporteren