REFERENTIES

Als ik in het park ga wandelen met ons hondje, hoor ik elke keer wel minstens 1x achter mij zeggen "Amai hebt ge da gezien, da is nen brave!". Telkens als ik dat dan hoor, welt er toch wat trots op. Als men mij vraagt of Alfie al naar de 'dressuur' gaat, vermeld ik altijd jouw voor- en achternaam en zeg erbij hoe goed jij ons geholpen hebt! Je doet dat super! Ik vind dat je een hele goede positieve aanpak hebt naar de hond toe, en dat je een goede balans hebt tussen respect voor het dier en zijn plaats kennen binnen het gezin... Ook je omgang vind ik super; met de hond én de baasjes die er aan vasthangen.
Op voorhand wist ik niet wat ik mocht verwachten, maar ik ben heel blij dat we jouw hulp hebben ingeschakeld! Het ga je goed, hopelijk kan je nog lang doen wat je overduidelijk graag doet!

Isabelle, Duisburg

Wij wilden je nog eens graag bedanken voor al je hulp bij de opvoeding van Luna. Zonder jou stonden we zeker niet waar we nu staan. We keken trouwens telkens weer allemaal uit naar de sessies met jou die altijd verhelderend en bemoedigend waren en bovendien leuk! Je hebt een gave niet alleen honden te verstaan maar bovendien weet je de baasjes ook op een bijzonder efficiënte en diplomatische manier aan te pakken.

Proficiat daarvoor!

Kristine, Leuven

Ik hou eraan om je nogmaals hartelijk te bedanken voor de fijne coaching die we van jou kregen de voorbije maanden bij het opvoeden en omgaan met onze Tessa. Ik ga jou, met alle plezier, aan iedereen die een puppy in huis haalt, aanraden. Ook voor onze kinderen was het een heel leuke en interessante ervaring om je "lessen" mee te volgen. "Ine en Kazan" zijn voor onze kids een echt begrip geworden...

Mieke, Tervuren


Dag Ine.  Hartelijk dank voor de vele leerrijke documenten die je ons de afgelopen weken bezorgde en natuurlijk ook voor alle tips, tricks en nuttig advies tijdens de eerste lessenreeks en in je mails nadien. Newbies zoals wij die nog nooit een puppy in huis hebben gehad, zouden er nooit zijn geraakt met enkel boeken en Youtube... Door Puppy 1 bij jou te volgen, hebben we echt waanzinnig veel geleerd op korte tijd! Plus: Cleo is veel rustiger geworden. Tussen haakjes: in jouw laatste mail schreef je dat Cleo bij ons met haar gat in de boter is gevallen: een mooier compliment kon je ons echt niet geven!! Merci! We zijn behoorlijk dol op haar en realiseren ons dat investeren in jouw begeleiding, absoluut een goede beslissing was. Persoonlijk had ik laatst ook veel aan wat je zei ivm opvoeding enerzijds en training anderzijds. Toch wel een serieus verschil en voor mij zeker zinvol om wat langer bij stil te blijven staan! 

Anne en Sofie, Brussel.


Hallo Ine,
Bedankt voor de leuke wandeling gisteren. Het was weer een eye opener en we kunnen weer verder aan de slag, samen met Roxy.   Zoveel complimentjes voor Roxy dat we krijgen!  Wij zijn erg blij dat het vlot verloopt en dat ze happy lijkt bij ons.  Wij bedanken jou heel graag om ons zo ongelooflijk goed te helpen en te begeleiden. Het is prachtig om te zien met hoeveel passie je te werk gaat en hoeveel je "the extra mile gaat" om toch nog net dat extraatje info of tips te geven.
We oefenen weer verder met de oude en nieuwe oefeningen en ik schrijf zéker in voor de Puppy 2 sessies :-).

Laetitia, Tervuren.

"Hallo Ine,

Ik wou jou eerst duizendmaal bedanken om mij en Sky aan te nemen als jouw leerlingen.  
Sky heeft enorm van jou opgestoken en ik zie hoe zij de training appreciëert.
Het heeft ons beiden enorm op weg geholpen. We doen ons best om al het aangeleerde elke dag toe te passen.  Ik wil zeker Puppy 2 verder doen met jou.  Je bent écht een top coach en je ziet dat je het met veel liefde (maar ook tough love) doet.  Ik zie dat Sky jou super vindt en vooral een leider in jou ziet.  Maar wat ze geleerd heeft met jou, zet ze wel verder met mij. Ongeloofelijk hoe snel ze de dingen begrijpt. Maar zoals eerder vermeld, bij mij is het "close". Ik ben dus héél blij dat we op jou gevallen zijn en dat je ons hebt aangenomen, om haar zo op weg te helpen om een goed opgevoede volwassen dame te worden. 

Carol, Zaventem

Ik wil je nog even laten weten dat Juliette gewoonweg een fantastische hond is geworden. We kunnen ons ons leven niet meer voorstellen zonder haar : we nemen haar overal mee naartoe:, op weekend, op vakantie, op bezoek, naar de stad of het platteland,... ze gedraagt zich mede dankzij jouw tips (die we trouwens nog steeds toepassen!) altijd zeer goed in gelijk welke omstandigheden. Het blijft natuurlijk een basset, dus af en toe heeft ze nog wel eens op onverklaarbare wijze last van 'selectieve doofheid' :-). Ik hoop dat het jou en Kazan ook nog steeds goed gaat! Groetjes,

Evelyne, Hoeilaart

Ik wil het toch nog eens uitdrukkelijk zeggen : ik heb een fantastische hond gekregen, dank zij jou (dat meen ik écht en ben je daar heel dankbaar voor). Ik heb indertijd de beste keuze gemaakt. Ons eerste contact was op 31/10/2011, een paar dagen later stond je er al. Kijk nog eens naar de foto's in bijlage ...

Toen was het nog een klein wolfs prutske... en nu - nog geen 8 maanden later - een meisje om écht trots op te wezen : niet alleen heel goed getraind maar ook een schat van een meisje! Bedankt

Eric, Tervuren.

Dag Ine. Ik had nooit gedacht dat we ons leven zouden leiden in functie van Lexy. Zelfs mijn mama die doodsbang was van honden, komt hier nu en Lexy mag vrij rondlopen; ze durft ze zelfs al te aaien!

Reeds heel wat aanpassingen gebeurden er in ons huis: Lexy heeft een eigen mand in de living maar wil wel nog steeds in haar bench slapen elke nacht! In de keuken hebben we terug het kinderrekje geplaatst zodat ze overdag als wij weg werken zijn ze in de keuken kan rondlopen. Rond de tuin staat nu helemaal een hek zodat ze zonder leiband kan sprinten!  Even was ik bang dat ze niet meer op haar eigen wc zou gaan nu ze vrij kan rondlopen maar niets is minder waar!  Ze doet het perfect !  Ik ben heel blij dat we haar dat hebben kunnen leren!  

Afgelopen zomer zijn we voor een weekendje weg geweest en ze is mee geweest! Na drie dagen was ze oververmoeid: de hele dag wandelen, geen tijd voor dutjes, iedereen wou met haar spelen ( neefje en nichtje waren er ook bij) . Gelukkig kon ze dan terug thuis genieten van de rust en heeft ze de hele dag geslapen!

We zijn super trots op haar en houden zielsveel van haar!  Bedankt voor de tips!

Ik stopte een paar foto's erbij: enkele van in de zomer en enkele recente in de sneeuw!

Zo heb je nog eens 'n update van één van je leerlingen!

Ilse, Vossem

Onze Nora is nu 16 weken en we zijn vandaag voor het eerst naar de hondenschool gegaan. Heerlijk om te zien wat 'n voorsprong ze heeft op die andere schattige hupseltjes. Ze was veel relaxer dan de meeste andere pups en de instructeur noemde haar op het einde van de les 'doctorandus' omdat ze zoveel reeds kon. Heel fijn om dit meegemaakt te hebben. Het is niet evident een pup opvoeden en soms denken (dachten) we wel eens dat het niet snel vooruitgaat maar na wat we vandaag gemerkt hebben, zijn we er van overtuigd dat we zeker op de goede weg zijn met Nora.

Wat we ook nog hééél graag meegeven: er waren maar 2 pups van de hele bende die kwamen als ze geroepen werden!!! Onze Nora was er één van. En dat terwijl ze nog aan het spelen was met de rest. We hebben haar hééél dik beloond en opnieuw vrij gegeven om weer eventjes verder te mogen spelen. We waren écht super trots.

Heel hartelijk bedankt voor de geweldige start die je ons hebt laten nemen en tot binnenkort voor... puppy 2 :-) !

Mieke en Dennisz, Zaventem

Dag Ine,  Ik wilde je al eerder mailen maar ik slaag er maar niet in om de juiste woorden te vinden om je duidelijk te kunnen maken hoe belangrijk je bent geweest voor Zora en voor mij. Je hebt veel meer gedaan dan training geven: je hebt Zora en mij laten groeien in een relatie, ons elkaar leren aanvoelen, een speciale band te creëren. Zonder jou was dit nooit gelukt. Ik zou een heel andere Zora hebben gehad, of misschien was ze hier niet meer.

"Ben je dankbaar". Dat zijn maar drie woordjes om zeggen, maar die betekenen zoveel voor mij.

Je werkte, begeleidde, trainde,... steeds met hart en ziel voor wat je doet en was heel professioneel.

Tijdens de voorbije vakantie zijn we 2 x kort op vakantie geweest, met Zora. Op de laatste locatie stonden we aan een vijver waar de ganzen zonder probleem voorbij de voordeur konden lopen. Zora heeft zelfs geen enkele keer geblaft. Ze was gewoon topietopie. Er was ook iemand mee die angst van honden had maar ik kan je zeggen: na 2 dagen waren het al de beste vrienden!

Samen spelen doen we ook nog héél veel en dagelijks trainen we ook nog 'n beetje. De "los" is perfect en de rest (zoals zit, lig, plat, achter, voet, voor, blijf, naast, pak, ...) doet ze nog steeds enorm goed. Ook opvallend : ze kalmeert heel snel en blijft niet meer zo lang in opwinding. Het gaat dus heel goed met ons J.

Terwijl ik dit mailtje schrijf, ligt Zora naar me te staren, alsof ze wil zeggen "baasje, schrijf 'n goede mail zodat we Ine & Kazan snel nog eens terug zien". :-)! Groetjes,

Eric, Moorsel

Hoi Ine,

Ik vond onze les het weeral heel tof in het bos in Tervuren. Ik leer nog steeds ontzettend veel bij en Lana natuurlijk ook.

Ik probeer elke dag te trainen, ttz... via spel. Dat lukt inderdaad het beste bij haar en dan moet ik ook niet altijd belonen met voedsel: met een balletje of haar touwtje lukt het óók heel goed. Haar borstelen, oortjes en tandjes bekijken en aanraken,... het lukt allemaal al veel beter. Op zo'n momenten, als ze heel relax blijft en haar laat doen, beloon ik haar wel nog regelmatig met voedsel als beloning.

Ben deze morgen nog eens gaan wandelen langs de paarden, die toevallig dicht bij de omheining op en neer liepen. Ze keek heel nieuwsgierig en blafte slechts 2 maal. Heb gedaan zoals we in het bos geoefend hebben en ze kalmeerde al veel sneller! Ik heb haar dan ook beloond. Daarna zijn we gewoon rustig 'samen' doorgelopen, zonder problemen. Ook dat lukt ons dus al aardig!

Ik ben super blij dat ik een beroep heb gedaan op jou vanaf haar aankomst toen ze 8 weken was! Onze kleine Lana doet al héél veel goed.... Ongelooflijk dat zo'n kleine prutsjes op zo'n korte tijd al zoveel kon leren met de juiste hulp van ons....

De rest is natuurlijk trainen en trainen en veel geduld van ons:-). Ik heb er in ieder geval het volste vertrouwen in!

Morgen komt mijn kleinzoontje naar hier tot zaterdag: dat is ook weer een uitdaging voor Lana (en ons). Je hoort het zeker de volgende training. Ik kijk er al naar uit!

Rita, Hoeilaart