PUPPY 2  -  vervolg op Puppy 1

Deze lessenreeks van 5 individuele lessen, sluit aan op puppy 1 en is enkel bedoeld voor mensen en pups die de basiscursus Puppy 1 hebben gevolgd.

Uw pup is nu bijna 4 maanden oud. Hij of zij kent ondertussen al heel wat spelregels en er is een solide basis om op verder te bouwen. Voor uw pup ligt de wereld nu aan zijn voeten en hij of zij zal deze zelfstandiger durven ontdekken. Zijn instincten gaan meer op de voorgrond treden. En soms.... lijkt het wel of hij bananen in zijn oren heeft steken ;-)

Tijdens de vervolgcursus verschuift de aandacht naar goed leiderschap, het ontwikkelen van zelfcontrole bij uw pup en gaan we veel meer op verplaatsing trainen om de aangeleerde oefeningen thuis ook elders te leren beheersen : op de markt, in het bos of park, op de tram,...   Ook tijdens deze lessenreeks krijgt u weer zowel theorie als praktijkoefeningen. De aangeleerde oefeningen tijdens de puppy-start worden uitgebreid, aangevuld of geperfectioneerd waardoor uw hond nog beter zal gehoorzamen in nog meer uiteenlopende situaties.

Volgende zaken kunnen in deze lessenreeks aan bod komen:

- Leren blijven op afstand met afleidingen
- Komen, zitten en liggen tijdens / met afleiding
- Naar een (vaste) plaats sturen
- Oefeningen die bijdragen tot de zelfcontrole van uw hond
- meer wandelen aan de leiband, leren los lopen en komen op commando....        -- Apporteren